Volop lente!

Je weet dat de lente begonnen is als er jonge dieren te zien zijn op de kinderboerderij! De eerste lammetjes zijn midden maart al geboren, maar er zijn nog veel meer dieren in blijde verwachting!

Huppelend in de wei

Op 14 en 16 maart bevielen de eerste schapen van 4 prachtige lammetjes. Zij dartelen al een tijdje vrolijk in de wei rond met hun moeders. Het derde schaap kan ieder moment bevallen. Zodra alle lammetjes wat groter zijn, verhuizen ze naar de geitenweide waar je als bezoeker op kunt, zodat je ze van dichtbij kunt zien en wie weet zelfs aaien!

Kuikens & kalfjes

Ook in de grote stal zijn er veel jonge dieren te verwachten. In de week van 8 april zullen er kippen-kuikens te zien (en te horen!) zijn én twee kalfjes. Zij komen van een kleinschalige melkveeboer verderop in de straat en mogen bij ons hun eerste maanden doorbrengen. Als het goed gaat mogen de kalfjes ook tussen de schapen en geiten wonen op de knuffelweide!

Franse Hangoren

Verderop in de stal zitten sinds kort twee Franse Hangoren: Lyla en haar vriendje Jack. Misschien heb je ze al wel gezien? Ze zijn dol op elkaar en verwachten in april jonkies. Konijntjes worden kaal en doof geboren en hebben dan nog veel rust nodig, maar je kunt al dat schattigs wel van een afstandje bekijken.

Geiten met hangoren

Als laatste zijn de Nubische geiten aan de beurt, dat zijn die twee grote geiten met hangoren die hier vorig jaar zijn komen wonen. Zij hebben in de herfst een mooie bok op bezoek gehad en zijn eind april uitgerekend. Ze zullen hun lammetjes in de kraamstal krijgen. Moeders en jongen blijven dan een tijdje in de stal wonen tot ze groot genoeg zijn om vrij door de wei te huppelen.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.