FAQ

Het kan zijn dat uw vraag al is beantwoord!

Bekijk vragen

Helemaal niks! Zowel de kinderboerderij als de waterspeeltuin zijn gratis toegankelijk. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om in contact te komen met dieren én te kunnen ontspannen in onze groene oase, ook als je het financieel wat minder breed hebt. Donaties of fooi zijn natuurlijk altijd welkom en worden erg gewaardeerd!

Wij zijn het hele jaar door geopend van dinsdag t/m zondag. Ons terrein is het hele jaar gesloten op maandagen, ook op feestdagen.

Daarnaast is de waterspeeltuin gesloten van oktober t/m april. Bij goed openen we de speeltuin in deze periode nog wel, maar zonder water in de baan.

Van oktober t/m april:

dinsdag: 10.00 – 15.00 uur

woe t/m zondag: 10.00 – 16.30 uur

 

Van mei t/m september:

di t/m  zondag: 10.00 – 17.30 uur

De ingang én een ruime parkeerplaats bevindt zich aan het einde van de Kalfjeslaan, t.h.v. nummer 135. Ook kun je parkeren aan het einde van de Sandinoweg t.h.v. nummer 151. Loop dan via de Abtswoude naar de ingang van de Kalfjeslaan.

Bij de ingang zijn voldoende fietsparkeerplekken.

Onze leveranciersingang is aan het Abtswoude, nr. 5. Als leverancier mag je het terrein van Werkse (onze buren) oprijden, door het zwarte hek. Ons gebouw zit direct links, naast een houten hek.

Let op: het is verboden deze ingang of parkeerplek te gebruiken als bezoeker!

Het water voor de waterspeeltuin is geen kraanwater, maar opgepompt slootwater. De kwaliteit van het zwemwater wordt zeer regelmatig getest. Hier vind je meer informatie en kun je de resultaten van de laatste metingen vinden.

Nee, die is van een andere, onafhankelijke eigenaar. We delen alleen het hek aan de Kalfjeslaan. Op het plein van de kinderboerderij vind je onze horeca.

Natuurlijk! We hebben diverse broodjes te koop, maar ook pannenkoeken, poffertjes en pizza. Met je aankoop bij onze horeca steun je de kinderboerderij en waterspeeltuin. Het is trouwens ook toegestaan je eigen eten mee te nemen.

Jazeker! Het hele jaar door kun je eieren bij ons kopen, zolang de voorraad strekt natuurlijk. In het voorjaar en in de zomer verkopen we de honing van onze honingbijen. Vaak is de eerste ‘oogst’ in mei en de tweede begin augustus. 

Bij voorkeur gebruik je bij ons je pinpas. Het is ook mogelijk om contant te betalen.

Onze kinderboerderij is geen dierenopvang, we zijn er dus ook niet voor ingericht om dieren op te vangen. Je kunt daarvoor terecht bij erkende opvangcentra. Denk eraan dat het opvangen van een dier ruimte en geld kost en dat hebben wij hard nodig voor het verzorgen van onze eigen dieren.

Jazeker! Daarvoor kun je bakjes voer kopen bij ons horecapunt. Dit zijn grasbrokjes (samengeperst hooi); een gezonde snack voor de geiten, schapen, varkens, kalfjes, konijnen, cavia’s, pony’s en ezels. Blijf bij het voeren van de geiten buiten het hek, want ze zijn zó dol op de brokjes dat ze je zullen bespringen als ze de kans krijgen. Bij de paarden/ezels hangen voerbakken aan het hek zodat je ze makkelijk kunt voeren.

Zelf meegebracht voer mag je niet aan de dieren voeren, ze kunnen hier erg ziek van worden!

Onze dieren lopen zoveel mogelijk los of je kunt in hun verblijf komen. Onze eenden, ganzen en duiven lopen altijd* los. De kippen, pauwen en kalkoenen worden overdag (meestal*) vrijgelaten en scharrelen dan over het terrein. Het verblijf van de geiten, schapen en konijnen is (meestal) toegankelijk voor bezoekers, zodat je écht dichtbij ze kunt komen.

* tenzij er een afscherm-/ophokplicht geldt voor het pluimvee vanwege de vogelgriep.

Onze dieren mogen zelf bepalen of ze geaaid en geknuffeld willen worden. Je mag ze daarom niet optillen of vasthouden. Ze kunnen dan altijd weglopen als ze genoeg aandacht hebben gehad!

In principe niet; alleen geleide- en hulphonden zijn welkom op terrein. Een uitzondering zijn natuurlijk de hondenplonzen in de winter!

Niet meer sinds eind 2015. In december 2015 is Stichting kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof opgericht, door omwonenden die niet wilden dat deze mooie plek zou worden opgedoekt. Sindsdien draait de stichting op volle toeren met behulp van fondsen, donaties en door middel van opbrengsten uit onze horeca en activiteiten.

Soms wel! Het moet dan natuurlijk nog wel in goede staat zijn, en passen bij ons aanbod. Denk bijvoorbeeld aan loopfietsjes voor op het plein of speelgoed voor in de zandbak of het water. Bel of mail ons alsjeblieft eerst even zodat we kunnen kijken of we het kunnen gebruiken. Als onze voorraad al groot is kan je misschien beter elders een betere plek vinden.

Natuurlijk! Kijk voor alle informatie op onze pagina ‘kinderfeestjes’.