De kinderboerderij

Op onze kinderboerderij vind je schapen, geiten, varkens, pony’s, ezels, konijnen, cavia’s, kalkoenen, kippen, eenden, duiven en andere vogeltjes. In het voorjaar en de zomer hebben we ook kalfjes. Verder hebben we een boerderijkat en er wonen meerdere honingbijen-volkeren op het bijeneiland.

De meeste dieren zijn niet opgesloten in hokken maar lopen vrij over de weides of zelfs over het plein! Zo kun je de dieren echt goed leren kennen! Als je wil, mag je als bezoeker het geitenland op. Naast de geiten lopen daar ook vaak de schapen en soms de kalfjes. Sommige geiten zijn gek op aandacht en knuffelen, anderen vinden het wat spannend. Kom jij hen aaien?

Ook het bijeneiland kun je bezoeken: je moet dan vóór het geitenhok langs en het bruggetje over. Er zit een schutting en plexiglas voor de bijenstal, zodat je ook zonder imkerpak veilig naar de bezige bijtjes kunt kijken. Ook is dit een heerlijk rustig en bloemrijk plekje op ons terrein.

Naast de geitenweide mag je ook het “Knuffelplein” op. Daar huppelen hele grote konijnen (Vlaamse reuzen) rond, met wie je heerlijk kunt knuffelen! In de stal wonen nog wat kleinere konijnen en cavia’s en ook hún verblijf mag je in om ze te aaien – als de dieren dat willen.

Let op: het is niet toegestaan de dieren op te tillen of vast te houden. Zo bepalen de dieren of ze geaaid willen worden of niet!

Voeren

Wil je onze dieren voeren? Dat kan! Daarvoor kun je bakjes voer kopen bij ons horecapunt. Dit zijn grasbrokjes (samengeperst hooi); een gezonde snack voor de geiten, schapen, varkens, kalfjes, konijnen, cavia’s, pony’s en ezels. Blijf bij het voeren van de geiten buiten het hek, want ze zijn zó dol op de brokjes dat ze je zullen bespringen als ze de kans krijgen.

Let op: Zelf meegebracht voer mag je niet aan de dieren voeren, ze kunnen hier erg ziek van worden!

Verzorging

Wij proberen onze dieren op de meest biologische manier te verzorgen en zoveel mogelijk ruimte te bieden. Zo krijgen zij voer van natuurlijke oorsprong en worden er geen toevoegingen gebruikt. De eitjes van onze kippen (die te koop zijn!) zijn hierdoor puur natuur en bevatten geen gifstoffen e.d.

Tip: Ga je op vakantie en zoek je een logeeradres voor je huisdier(en)?
Wij vangen ze graag voor je op!

Lees verder

Speelplein en terras

Midden tussen de dieren is ons (speel)plein en terras. Hier kunnen de kinderen op fietsjes rondcrossen of in de zandbak spelen. Zo komen ze spelenderwijs vanzelf in contact met de dieren, die (zo mogelijk) vrij rondlopen. Ook staan hier picknickbanken vanaf waar je goed overzicht hebt op het hele terrein en je eventueel van wat lekkers uit onze horeca kunt genieten.

Activiteiten

Regelmatig zijn er extra activiteiten op de boerderij, zoals paaseieren zoeken, schapen scheren, speurtochten, het zomerfeest en nog veel meer. Ook kun je je verjaardag bij ons vieren of een les boeken voor een schoolgroep.

Lees verder

De waterspeeltuin pijl

Ben je niewsgierig naar de nieuwe speelmogelijkheden op de waterspeeltuin ?

De waterspeeltuin pijl

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe speelmogelijkheden op de waterspeeltuin ?