Waterkwaliteit

Let op: de waterspeeltuin is gesloten tot het voorjaar!

------------------------------------------------------------------------------------

Wist je dat...

...er samen met de vrijwilligers keihard wordt gewerkt om de waterbaan en het bassin schoon te houden? Elke week wordt de waterbaan en het bassin helemaal schoongespoten met een hogedrukspuit met heet water (90 graden!). Dat is een grote klus, maar daardoor kunnen jullie met veel plezier bij ons komen zwemmen en spelen.

Negatief zwemadvies?

Sinds 1 mei 2019 heeft de waterspeeltuin bij kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof een negatief zwemadvies voor 2019 en 2020. "Hoe zit dit dan precies?", zul je misschien denken. Elke twee weken meet het Hoogheemraadschap Delfland de kwaliteit van het water op de waterspeeltuin. Na het testen krijgt het zwemwater een "uitstekend", "goed", "aanvaardbaar" of "slecht". De waterspeeltuin heeft in de afgelopen 4 jaar een paar keer een meting gehad met hogere bacteriënwaarde. Daardoor heeft zij de classificatie ‘slecht’ gekregen, op basis waarvan het negatieve zwemadvies is afgegeven.

Huidige waterkwaliteit

De classificatie is dus gebaseerd op metingen van de afgelopen vier jaren. Dat wil zeggen dat als je bijvoorbeeld één keer per jaar een "slechte" meting hebt, het hele seizoen al als "slecht" beoordeeld kan worden. De classificatie zegt helemaal niets over de huidige kwaliteit van het water. Hiervoor gebruiken we de metingen van het Hoogheemraadschap, en die uitslag staat bovenaan deze pagina.

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over de huidige waterkwaliteit, of wil je op de hoogte blijven van al het reilen en zeilen op de kinderboerderij en waterspeeltuin? Kijk dan regelmatig op deze pagina, of volg ons op Facebook of Instagram!