Waterkwaliteit

De laatste meting van onze waterkwaliteit was op 24-6-2020. De uitslag: een goede waterkwaliteit!

Wist u dat er samen met de vrijwilligers keihard wordt gewerkt om de waterbaan en het bassin schoon te houden? Elke week wordt de waterbaan en het bassin helemaal schoongespoten met een hogedrukspuit met heet water (90 graden!). Dat is een grote klus, maar daardoor kunnen jullie met veel plezier bij ons komen zwemmen en spelen.

Sinds 1 mei 2019 heeft de waterspeeltuin bij kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof al een negatief zwemadvies gekregen voor 2019 en ook voor dit zwemseizoen van 2020. Hoe zit dit dan precies zult u misschien denken? Elke twee weken meet het Hoogheemraadschap Delfland de kwaliteit van het water op de waterspeeltuin. Na het testen krijgt het zwemwater een "uitstekend", "goed", "aanvaardbaar" of "slecht". De waterspeeltuin heeft in de afgelopen 4 jaar een paar keer een meting gehad met hogere bacteriënwaarde. Daardoor heeft zij de classificatie ‘slecht’ gekregen op basis waarvan het negatieve zwemadvies is afgegeven.

De classificatie is gebaseerd op metingen van de afgelopen vier jaren. Dat wil zeggen dat als je bijvoorbeeld één keer per jaar een "slechte" meting hebt, het hele seizoen al als "slecht" beoordeeld kan worden. De classificatie zegt helemaal niets over de huidige kwaliteit van het water. Hiervoor gebruiken we de metingen van het Hoogheemraadschap. Afgelopen week was de waterkwaliteit slecht. Deze week is de waterkwaliteit weer goed.

Mocht u meer willen weten over de huidige waterkwaliteit? Of wilt u op de hoogte blijven van al het reilen en zeilen op de kinderboerderij en waterspeeltuin? Kijk dan regelmatig op deze pagina!