Destiney’s actie & lentenieuws

Destiney (9 jaar) haalt ruim 1300 euro op voor de kinderboerderij

De afgelopen weken is de 9-jarige Destiney van den Berg in actie gekomen voor kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof. “Ik hoorde over acties voor dierentuinen enzo, omdat die het moeilijk hebben nu ze dicht zijn vanwege Corona. Maar niemand dacht aan de kinderboerderij! Terwijl dat zo’n fijne plek is om te zijn en met de dieren te knuffelen!” Daarom besloot ze, samen met moeder Sigrid, om taarten, cakes en koekjes te gaan bakken en verkopen. Eerst alleen op reservering, maar dit liep al snel zó hard dat ze begin februari besloten een dagje een kraam op te zetten bij de kinderboerderij. Daarna ging de verkoop aan huis door.

Afgelopen weekend hebben ze hun verkoopactie met een klapper afgesloten door nogmaals een kraam op te zetten. Op zondag (28 maart) maakte Destiney het totaalbedrag (na aftrek van de kosten) bekend: ruim 1300 euro! Een bedrag dat de kinderboerderij erg goed kan gebruiken, nu er al maanden geen geld van bezoekers binnen komt door gedwongen sluiting vanwege de Corona-maatregelen. Voorzitter van stichting kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof, Remmelt Thijs, was erg onder de indruk van Destiney’s enorme inzet en dankbaar voor het ingezamelde bedrag én alle mensen die de kinderboerderij via deze weg een hart onder de riem willen steken.

Ook voor Destiney was er een grote verrassing: één van de pasgeboren lammetjes is naar haar vernoemd. Het is een bruin dwerggeitje, geboren op 23 februari. Ook heeft Destiney dit geitje het komende jaar (symbolisch) geadopteerd. Daarnaast organiseert de kinderboerderij nog een VIP-middag voor het hele gezin zodat Destiney nog lekker verder kan knuffelen met geitje Destiney!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.