Ontwerp waterspeeltuin 2024 - fase 1 en 2

Hieronder zie je een afbeelding van het ontwerp van de waterspeeltuin zoals we die willen aanleggen, gemaakt door bureau RIS.

We zijn nog bezig om voldoende financiering te krijgen om dit plan in zijn geheel uit te voeren. Het is mogelijk dat we bepaalde onderdelen moeten laten vallen of dat we die niet direct uit kunnen voeren maar op een later moment zullen toevoegen.

Definitief ontwerp van Bureau RIS

Fase 1 en 2

In de afbeelding zie je een rode stippellijn met daarin “Fase 2”. De rest is ‘Fase 1’ daarvoor is dankzij diverse fondsen de financiering rond en de aanleg daarvan is nu (jan-april 2024) bezig.

Met verdere steun kunnen we ook “Fase 2” realiseren, waarin onder andere de geweldige en verkoelende beekloop zit die super belangrijk is voor de vernieuwde waterspeeltuin. We wachten nog op een beslissing van de Gemeente Delft en andere fondsen, of zij ook een bijdrage kunnen en willen leveren. Duim je mee?

Hiernaast zie je het ontwerp van Bureau RIS van de waterspeeltuin zoals we het willen aanleggen.

Zoals je ziet is het dijkje tussen de geitenweide en de speeltuin (bovenin de tekening) aangepast en betrokken bij het ontwerp. Zo kun je een rondje lopen én zijn de dieren en de speeltuin meer bij elkaar betrokken. Verder is er hierdoor ruimte gekomen voor een gaaf trekvlot! (links)

We hebben zoveel mogelijk elementen rond het water opgenomen, zoals het trekvlot en een waterbaan (fase 2), maar ook verschillende spannende bruggetjes over het water.

Er komen meer paden zodat kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen óók een deel van het terrein op kunnen, ook als het gras zompig en nat is. Ook blijft een (veel) groter deel voor iedereen beschikbaar bij slecht weer, we hopen zelfs het hele jaar door de speeltuin open te kunnen houden! Daarnaast blijft er gras om op te zitten of spelen en struinpaadjes door het groen. 

In het ontwerp is gekozen voor speeltoestellen waar kinderen met een beperking (bijvoorbeeld in een rolstoel) met andere kinderen samen kunnen spelen en zitten.

Voor de kleinere kinderen komt er een overzichtelijke speelhoek zodat ouders gemakkelijk op hun kind(eren) kunnen letten (midden boven). Oudere kinderen kunnen erop uit trekken, spelen bij de grotere toestellen, op de tandem kabelbaan (rechtsboven) tegen elkaar racen, of in de bouwplaats (linksonder) hun fantasie de vrije loop laten en wat moois bouwen.

Voor ouders en andere volwassenen worden voldoende zitplekken gecreëerd, maar stil zitten hoeft natuurlijk niet: er komt ook een fitness circuit om even lekker te bewegen in het groen!

Waarom & voortgang project

Wil je meer weten over het waarom van dit project of de voortgang? Kijk dan op deze pagina!

Onderstaande partijen maken de renovatie van onze waterspeeltuin mogelijk.

Onze dank is groot!