Ontwerp waterspeeltuin 2024 - fase 1 en 2

Hieronder zie je een afbeelding van het ontwerp van de waterspeeltuin zoals we is gemaakt door bureau RIS.

Fase 1 is afgerond en de waterspeeltuin is nu geopend! Fase 2 volgt waarschijnlijk in oktober 2024.

Definitief ontwerp van Bureau RIS

Fase 1 en 2

In de afbeelding zie je een rode stippellijn met daarin “Fase 2”. De rest is ‘Fase 1’ daarvoor is dankzij diverse fondsen de financiering rond en de aanleg daarvan is begin 2024 gerealiseerd.

Ondertussen hebben we ook de financiering rond om “Fase 2” te realiseren, waarin onder andere de geweldige en verkoelende beekloop zit die super belangrijk is voor de vernieuwde waterspeeltuin. Daar zullen we waarschijnlijk in oktober 2024 mee aan de slag gaan.

Hiernaast zie je het ontwerp van Bureau RIS van de waterspeeltuin, gemaakt in 2023.

Zoals je ziet is het dijkje tussen de geitenweide en de speeltuin (bovenin de tekening) aangepast en betrokken bij het ontwerp. Zo kun je een rondje lopen én zijn de dieren en de speeltuin meer bij elkaar betrokken. Verder is er hierdoor ruimte gekomen voor een gaaf trekvlot! (links)

We hebben zoveel mogelijk elementen rond het water opgenomen, zoals het trekvlot en een waterbaan (fase 2), maar ook verschillende spannende bruggetjes over het water.

Er komen meer paden zodat kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen óók een deel van het terrein op kunnen, ook als het gras zompig en nat is. Ook blijft een (veel) groter deel voor iedereen beschikbaar bij slecht weer, we hopen zelfs het hele jaar door de speeltuin open te kunnen houden! Daarnaast blijft er gras om op te zitten of spelen en struinpaadjes door het groen. 

In het ontwerp is gekozen voor speeltoestellen waar kinderen met een beperking (bijvoorbeeld in een rolstoel) met andere kinderen samen kunnen spelen en zitten.

Voor de kleinere kinderen komt er een overzichtelijke speelhoek zodat ouders gemakkelijk op hun kind(eren) kunnen letten (midden boven). Oudere kinderen kunnen erop uit trekken, spelen bij de grotere toestellen, op de tandem kabelbaan (rechtsboven) tegen elkaar racen, of in de bouwplaats (linksonder) hun fantasie de vrije loop laten en wat moois bouwen.

Voor ouders en andere volwassenen worden voldoende zitplekken gecreëerd, maar stil zitten hoeft natuurlijk niet: er komt ook een fitness circuit om even lekker te bewegen in het groen!

Waarom & voortgang project

Wil je meer weten over het waarom van dit project of de voortgang? Kijk dan op deze pagina!

Onderstaande partijen maken de renovatie van onze waterspeeltuin mogelijk.

Onze dank is groot!