Waterspeeltuin 2024

Dit najaar zal de waterspeeltuin een metamorfose ondergaan! De aanleiding is nieuwe wetgeving (de omgevingswet) die in januari 2024 in gaat. Om hieraan te voldoen, moeten wij de waterspeeltuin aanpassen. Even schrikken, maar ook een mooie kans om het terrein leuker en avontuurlijker te maken!

Wanneer?

Geen zorgen, dit zomerseizoen (2023) kun je nog gewoon vanouds genieten van de waterspeeltuin. Achter de schermen zijn we hard bezig met het nieuwe ontwerp en fondsenwerving. Pas in het najaar begint de verbouwing. In het zomerseizoen van 2024 kun je dan de vernieuwde waterspeeltuin ontdekken!

Wat gaat er veranderen?

Het belangrijkste wat uit de nieuwe wetgeving voortkomt, is dat “spelen IN water” moet worden vervangen door “spelen MET water”. Maar als we dan toch aanpassingen moeten maken, doen we het meteen goed! Sommige speeltoestellen zijn verouderd, delen van het terrein zijn na een goede regenbui erg drassig en voor oudere kinderen is de speel-uitdaging beperkt. Daar komt dus allemaal verandering in!

Denk je mee?

Wij hebben al allerlei ideeën, maar we horen ook graag van jullie! Hoe kunnen we de waterspeeltuin leuker maken? We organiseren daarom een inspraakmiddag, op woensdag 24 mei 2023 van 14:00 – 16:00 uur.

De ontwerpers (Bureau RIS) en het bestuur zijn aanwezig om je meer te vertellen en jouw mening te horen!

Wat is leuk en goed? Wat kan beter? Alle tips en ideeën zijn welkom. Zowel van kinderen als volwassenen!


Kun je niet komen maar wil je wel je ideeën of tips doorgeven? Mail dan naar info@kinderboerderijtanthof.nl.