Gemeente Delft stopt met onderzoek Groene Campus

We zijn verheugd dat de gemeente Delft heeft besloten om het idee van de “groene campus” niet verder te onderzoeken.

Het onderzoek betrof een haalbaarheidsstudie naar een centraal scholencluster met ruim 1000 leerlingen op het grondgebied van de kinderboerderij en kindertuinen. Deze haalbaarheidsstudie heeft 2 jaar (!), sinds juli 2019, als een donkere wolk boven onze toekomst gehangen.

Vooruit kijken

Remmelt Thijs, voorzitter van stichting Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof vertelt: “Door dit onderzoek hebben we ook niet kunnen investeren in het behoud en de ontwikkeling van de kinderboerderij. Dat er nu een voorgenomen besluit ligt om deze optie niet verder te onderzoeken geeft ons lucht om weer over de ontwikkeling van de kinderboerderij op deze plek na te gaan denken.”

Bedankt!!

We danken alle bezoekers, bewoners, andere betrokkenen en vooral ook de stichting Behoud Kinderboerderij en Kindertuin Tanthof voor jullie steun en betrokkenheid, tekenen van de petitie (7200 handtekeningen), posters in de wijk, brieven aan het college en vele verschillende brieven en stukken in de lokale media. Dit heeft ons ontzettend veel steun gegeven in deze periode met vele scherpe en vaak ontroerende reactie. Dank daarvoor!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.