hoe ziet het er bij ons uit?
Er zijn twee mindervaliden parkeerplaatsen aan de Kalfjeslaan, zo’n 100 meter bij onze ingang vandaan waarbij je over een stoep kunt lopen.
Ons terrein is goed bereikbaar met een rolstoel (rolstoeltoegankelijk), scootmobiel of kinderwagen. Dit geldt ook voor de gebouwen, het horeca-loket en een flink deel van de waterspeeltuin. De kinderboerderij is verhard en ook de dierenweide waar je op mag, heeft een breed verhard pad. De toegang van de kinderboerderij heeft een lichte helling langs de zandbak. De helling langs de volière is steiler maar kan dus vermeden worden.
De speeltuin heeft een verharde rondweg en diverse speeltoestellen zijn bereikbaar met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen.
De aanwezige klaphekken en deuren gaan allemaal gemakkelijk open en er zijn geen drempels aanwezig op het terrein. Helaas hebben we soms wel last van hobbelige bestrating. Is het ergens slecht geworden en heb je daar last van? We horen het graag en proberen het dan zo snel mogelijk te verbeteren!
Er staan diverse picknickbanken op het terrein van de kinderboerderij en diverse losse tafeltjes en stoelen. Er is dus altijd wel een zitplek voor iemand die minder lang kan staan. De picknicktafels zijn niet aangepast voor een rolstoel, maar bij de losse tafeltjes kun je prima aanschuiven.
De hoofdstal (binnen) heeft een wisselende inrichting, soms staat hier een picknicktafel, maar meestal een losse klaptafel en banken of stoelen. Helaas is dit op een verhoging waardoor een rolstoel, scootmobiel of iemand die slechter ter been is, hier niet kan aanschuiven. Onze excuses voor het ongemak.
In de waterspeeltuin staan diverse picknicktafels die vaak een langer tafelblad hebben waaraan mensen die minder goed lopen of bewegen, makkelijk kunnen aanschuiven. Dit geldt ook voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.
In de grote stal van de kinderboerderij is een aangepast toilet. Hier is ook een commode. In het toiletgebouw van de waterspeeltuin is helaas geen aangepast toilet. Wel is daar een verschoontafel voor jongere en oudere kinderen aanwezig.
Op het gehele terrein zijn wegwijsborden aanwezig richting de dierverblijven, toilet, horeca en waterspeeltuin. Daarnaast is een plattegrond aanwezig van het terrein met pictogrammen van de dieren. Er is geen informatie in braille aanwezig.
Voor kinderen is samen spelen leuk en zo maken ze vriendjes. Daarom is onze nieuwe speeltuin (in 2024) zo gemaakt dat hij niet alleen (grotendeels) toegankelijk is voor alle kinderen, maar dat er ook speelelementen zijn die samenspelen bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan een nestschommel, zand- en watertakels, draaimolen ook voor rolstoelen en een verhoogde water-zand-baan.
Vanaf mei 2024 hangen er bij de dieren bordjes met gebarentaal, waarop afgebeeld staat hoe je het dier in gebarentaal uitbeeldt. Er staan QR-codes waarmee je op een filmpje van het Nederlands Gebarencentrum komt waarin het gebaar wordt uitgebeeld. Zo kan iedereen kennismaken met gebarentaal op de boerderij, een taal die sinds 2021 wettelijk erkend is als taal in Nederland.
Op de waterspeeltuin hangt een bord om gemakkelijker te communiceren met kinderen met een beperking specifiek in communicatie. Denk aan dove kinderen of kinderen met een spraakbeperking. Door op pictogrammen te wijzen kan je toch met elkaar communiceren en bijvoorbeeld afspreken samen te spelen bij de nestschommel, zandtoestellen of ergens anders op de locatie.
Honden zijn niet toegestaan op ons terrein, behalve hulphonden in functie. Zij mogen natuurlijk wel mee.
Ideeën voor toegankelijkheid en inclusiviteit
We blijven werken aan verbeteringen. Zo weten we dat de digitoegankelijkheid niet op orde is en hopen dit te kunnen aanpakken. Verder zijn we aan het kijken of we een voel-bord kunnen toevoegen in de vernieuwde waterspeeltuin.
Heb jij een goed voorstel voor verbeteringen of loop je ergens tegen aan wat het jou / je medebezoekers lastig maakt bij een bezoek aan ons? Of mis je informatie op deze pagina die je vooraf graag wil weten? We horen het graag via info@kinderboerderijtanthof.nl zodat we kunnen kijken of we de (figuurlijke) drempel kunnen wegnemen!