Vrijwilliger worden

Gelijk naar onze vacatures? Kijk hier!

Verreweg de meeste vrijwilligers die de stichting heeft houden zich bezig met de verzorging van de dieren en hun huisvesting en de openstelling van de kinderboerderijen. Twee keer per dag vindt er een zogenoemde "voerronde" plaats, waarbij alle dieren van hun maaltijd worden voorzien. Daarnaast worden zeer regelmatig alle hokken uitgemest en afhankelijk van de diersoort periodiek helemaal uitgesopt.

De dierverzorging en openstelling is de meest veelzijdige rol die er bij de kinderboerderij is, maar daarmee ook "maatwerk". De ene vrijwilliger vind de omgang met dieren leuk, maar is wat minder goed met kinderen en de ander is graag in de weer met de kinderen en sleept liever niet met plakken hooi en emmers voer. Er is voor elke vrijwilliger wat wils. 
Update oktober 2020: deze vacature is (voorlopig) vervuld - maar er zijn andere vacatures!

Ook wordt er op de kinderboerderij veel geklust. Het hele jaar door hebben de terreinen, gebouwen en hekken te lijden onder weersomstandigheden en dierlijke activiteit. Zo moet er bijvoorbeeld regelmatig worden geschilderd en gerepareerd. Ook bouwen de klussers aan nieuwe projecten, zoals een nieuw kippen- of konijnenhok, een klimrek voor de geiten of een afzetting op het terrein.

Verder hebben we een kleinschalige horeca, waarvoor we (zeker op drukke dagen) heel goed vrijwilligers kunnen gebruiken. Blijf je liever op een kleine afstand van de dieren en gereedschap, maar draag je wél graag een steentje bij? Dan ben je in onze horeca misschien op de juiste plek!

Tenslotte moet er af en toe wat aan het groenonderhoud worden gedaan. Denk aan maaien met een grasmaaier of bosmaaier, onderhoud van de planten op het bijeneiland, onkruid wieden, etc. Ook hiervoor kunnen we altijd extra handjes gebruiken, bijvoorbeeld op oproep-basis.  

Lijkt het je wat om op de kinderboerderij en waterspeeltuin mee te helpen? Zelfs een paar uurtjes per week is zeer welkom, en voor iedereen kunnen er passende werkzaamheden gevonden worden. Neem gerust contact op, om samen te kijken wat voor werkzaamheden bij jou passen, of bekijk hier onze huidige vacatures.

De stichting kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof heeft een vrijwilligersbeleid opgesteld hierin staat ook contactgegevens mbt vertrouwenspersonen opgenomen. Dat bestand kan met deze link worden bekeken.