Vrijwilliger worden

Gelijk naar onze vacatures? Kijk hier!

Verreweg de meeste vrijwilligers die de stichting heeft houden zich bezig met de verzorging van de dieren en hun huisvesting en de openstelling van de kinderboerderijen. Twee keer per dag vindt er een zogenoemde "voerronde" plaats, waarbij alle dieren van hun maaltijd worden voorzien. Daarnaast worden zeer regelmatig alle hokken uitgemest en afhankelijk van de diersoort periodiek helemaal uitgesopt.

De dierverzorging en openstelling is de meest veelzijdige rol die er bij de kinderboerderij is, maar daarmee ook "maatwerk". De ene vrijwilliger vind de omgang met dieren leuk, maar is wat minder goed met kinderen en de ander is graag in de weer met de kinderen en sleept liever niet met plakken hooi en emmers voer. Er is voor elke vrijwilliger wat wils.

Ook wordt er op de kinderboerderij veel geklust. Het hele jaar door hebben de terreinen, gebouwen en hekken te lijden onder weersomstandigheden en dierlijke activiteit. Zo moet er bijvoorbeeld regelmatig worden geschilderd en gerepareerd. Ook bouwen de klussers aan nieuwe projecten, zoals het hok voor de mangalitza-varkens, het klimrek voor de geiten en diverse kippen- en konijnenhokken.

Lijkt het je wat om op de kinderboerderij en waterspeeltuin mee te helpen? Zelfs een paar uurtjes per week is zeer welkom, en voor iedereen kunnen er passende werkzaamheden gevonden worden. Neem gerust contact op, om samen te kijken wat voor werkzaamheden bij jou passen, of bekijk hier onze huidige vacatures.