Statement basisschool Tanthof

De Gemeente Delft onderzoekt of het haalbaar is om onze plek, de kinderboerderij en waterspeeltuin, als locatie te gebruiken voor een grote gemeenschappelijke basisschool in Tanthof. Dit bericht leidt tot enorme onrust bij ons, onze tienduizenden bezoekers, met vele jonge kinderen en hun ouders, en sponsoren. We zijn zeer gehecht aan de huidige locatie, omdat deze geschikt is voor de belangrijke educatieve en recreatieve functies die wij voor de jonge kinderen in Delft vervullen. De Gemeente Delft betrekt ons actief bij het onderzoek. Wij zullen dit proces ook kritisch volgen. 

Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof is een plek waar 40.000 bezoekers per jaar genieten van ons brede aanbod van recreatie. Onze mooie boerderij biedt educatie voor onze bezoekers en ook scholen, door van dichtbij contact te maken met verschillende dieren. De waterspeeltuin is de verkoelende plek tijdens warme en zomerse dagen voor vele kinderen en volwassenen. Samen met onze ruim vijftig vrijwilligers werken wij een slag in de rondte om deze mooie plek voor al onze bezoekers aantrekkelijk en toegankelijk te houden, door dit verder te verbeteren. 

Het nieuws over de haalbaarheidsstudie van de gemeente raakt ons dan ook diep. Wij ontvingen na dit nieuws vele lieve en fijne berichten. Hieruit blijkt dat ook veel bezoekers en omwonenden zijn geschrokken en ons steunen. Ook is er al direct vanuit de wijk een petitie gestart en dat de medebewoners een dergelijk initiatief starten en ondertekenen waarderen we zeer. 

De gemeente Delft zal ons actief betrekken bij het onderzoek en we zullen dit proces ook actief ondersteunen, maar ook kritisch volgen. Wij nemen een actieve rol in naar de gemeente om mee te denken over de verschillende alternatieven. Mocht gedurende het onderzoek blijken dat de uitkomsten voor ons als organisatie negatief uitpakken, dan zullen we dat geluid laten horen. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, dan kunt u uw mailadres bij ons achterlaten om ook uw stem te kunnen laten horen. 

Nogmaals dank voor de voor de lieve, betrokken en fijne berichten die wij de afgelopen dagen hebben ontvangen via onder andere facebook. Dit geeft een gouden randje aan onze inzet! Uw steun is voor ons heel belangrijk.