Scholenschuif rapporten november 2020

Op deze pagina vind je meer informatie over de gepubliceerde plannen van de gemeente op 5 november 2020.

Wil je de brief van de gemeente aan de raad én de rapporten van de onderzoeken downloaden?
Dat kan hier (34 mb).

De meest relevante delen van de brief en het rapport zijn de volgende:

 • Brief van de gemeente aan de raad (pdf pagina 1 - 4)
  Samenvatting van de studies, de keuze om 'locatie zuid' niet langer mee te nemen en om een vervolgonderzoek in te stellen naar 'locatie noord' (= plangebied rond kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof en kindertuin de Boterbloem).
 • Massastudie NOHNIK mbt studiegebied Noord (pdf pagina 203 - 217)
  Modellenstudie van NOHNIK met 3 varianten.
  • Model 1 heeft alle studieonderdelen binnen het plangbied includief de sporfaciliteiten (gymzaal).
  • Model 2 is een variant met de kinderboerderij gepland buiten het plangebied.
  • Model 3 kenmerkt zich door de sportfaciliteiten aan de andere kant van de weg en kinderboerderij en kindertuinen op het huidig gebied van kindertuin de Boterbloem en versnipperde delen rond de school.
 • Conclusie van massastudie NOHNIK mbt studiegebied Noord (pdf pagina 252)
  Conclusie en advies vanuit NOHNIK.

Plannen in beeld

Hieronder staan twee kaartjes afgebeeld van de huidige situatie en van het 'meest gunstige model', (nr 3). Klik op de kaartjes voor een groter formaat.

 • De huidige situatie (links) laat de verdeling van het huidige gebied zien over kinderboerderij, waterspeeltuin, kindertuin de Boterbloem, ruimtes voor werkse en de brasserie nabij de ingang van de kinderboerderij met verschillende kleuren.
 • Model 3 (rechts) laat de plannen zien voor het gebied zien met het scholencomplex in zijn kleinste alternatief (zonder sportfaciliteiten op hetzelfde terrein), waarbij de waterspeeltuin behouden blijft, maar de ruimte voor de kindertuin de Boterbloem en de kinderboerderij beiden tot ongeveer 60% gereduceerd worden en er dus slechts 40% van de huidige ruimte overblijft, met versnipperde delen van deze ruimte rondom de scholen.