Adopteer een dier

Met het adopteren van een dier van de kinderboerderij helpt het adoptiebaasje de stichting financieel bij de verzorging van het dier. Zo draagt het adoptiebaasje bij in de voerkosten, de kosten voor zaagsel, hooi en stro en het onderhoud en verbetering van de stallen en hokken.

Welke en hoeveel dieren kan ik adopteren?

Je kunt verschillende dieren adopteren, denk bijvoorbeeld aan geiten, kippen en konijnen. Maar ook de pony's, koeien, schapen, varkens en cavia’s kunnen geadopteerd worden! Daardoor is er voor ieder wat wils!

Wat krijg ik als adoptiebaasje?

Natuurlijk mag het adoptiebaasje tijdens openingstijden altijd naar zijn adoptiedier komen kijken. Daarnaast ontvangt het adoptiebaasje een adoptiecertificaat en wordt er melding gemaakt van de adoptie op bijvoorbeeld Facebook.

Kan ik een adoptie cadeau doen?

Uiteraard, dat is zelfs een heel leuk idee! Op het adoptieformulier kan je aangeven of je de adoptie aan iemand cadeau wil doen. Zijn of haar naam komt dan op het adoptiecertificaat te staan. Vervolgens kun je ook aangeven of je het certificaat zelf wilt geven of dat we het gelijk naar de ontvanger moeten sturen.

Hoe lang zit ik er aan vast?

Adoptiebaasje ben je in principe voor een jaar; je betaalt éénmalig het adoptiebedrag. Na dat jaar ontvang je vanzelf een brief of e-mail met daarin de vraag of je jouw adoptie wilt voorzetten, een ander dier wilt adopteren of wilt stoppen als adoptiebaasje. Ook de adoptiebaasjes die de adoptie cadeau hebben gekregen ontvangen een brief. Ook aan hen vragen we of ze misschien weer adoptiebaasje willen zijn.

Wat kost het?

Voor de verschillende dieren hanteren we ook verschillende prijzen. Die zijn als volgt:

Diersoort Kosten per jaar
Pony € 1250
Ezel € 750
Varken € 250
Schaap € 200
Geit € 200
Dwerggeit € 150
Groep konijnen € 150
Groep cavia's € 150
Groep parkieten € 150
Capucijnduiven € 150
Duitse meeuwtjes € 150
Pauwen (paar) € 100
Groep Hollandse krielkippen € 100
Groep Sabelpootkippen € 100
Groep Noord-Hollands blauwe kippen € 100
Groep Legkippen € 100
Groep Sebright kippen € 100
Groep kanaries € 100
Muskuseend € 50
Groep Zebravinken € 100
Groep diamantduifjes € 100
Groep krombekeenden € 150
Groep loopeenden € 150
Kwakertjes (paar) € 100
Groep Kuifeenden € 150
Groep ganzen € 200
Groep Kingduiven € 75
Papegaai € 150
Kat € 150

Adoptie aanvraag