Adopteer een dier

Met het adopteren van een dier van de kinderboerderij helpt het adoptiebaasje de stichting financieel bij de verzorging van het dier. Zo draagt het adoptiebaasje bij in de voerkosten, de kosten voor zaagsel, hooi en stro en het onderhoud en verbetering van de stallen en hokken.

Welke en hoeveel dieren kan ik adopteren?

Je kunt verschillende dieren adopteren, denk bijvoorbeeld aan geiten, kippen en konijnen. Maar ook de pony's, koeien, schapen, varkens en cavia’s kunnen geadopteerd worden! Sommige dieren kun je ook per groep adopteren, of je kiest voor één dier. Daardoor is er voor ieder wat wils!

Wat krijg ik als adoptiebaasje?

Natuurlijk mag het adoptiebaasje tijdens openingstijden altijd naar zijn adoptiedier komen kijken. Daarnaast ontvangt het adoptiebaasje een adoptiecertificaat en wordt er melding gemaakt van de adoptie op bijvoorbeeld Facebook.

Kan ik een adoptie cadeau doen?

Uiteraard, dat is zelfs een heel leuk idee! Op het adoptieformulier kan je aangeven of je de adoptie aan iemand cadeau wil doen. Zijn of haar naam komt dan op het adoptiecertificaat te staan. Vervolgens kun je ook aangeven of je het certificaat zelf wilt geven of dat we het gelijk naar de ontvanger moeten sturen.

Hoe lang zit ik er aan vast?

Adoptiebaasje ben je in principe voor een jaar; je betaalt éénmalig het adoptiebedrag. Na dat jaar ontvang je vanzelf een brief of e-mail met daarin de vraag of je jouw adoptie wil voorzetten, een ander dier wilt adopteren of wil stoppen als adoptiebaasje. Ook de adoptiebaasjes die de adoptie cadeau hebben gekregen ontvangen een brief. Ook aan hen vragen we of ze misschien weer adoptiebaasje willen zijn.

Wat kost het?

Voor de verschillende dieren hanteren we ook verschillende prijzen. Die zijn als volgt:

Diersoort

Kosten per jaar

Pony

€ 1250

Ezel

€ 750

Varken

€ 250

Schaap / geit

€ 200

Dwerggeit

€ 150

Groep konijnen / cavia’s

€ 150

Groep parkieten

€ 150

Papegaai

€ 150

Kat

€ 150

Groep eenden

€ 150

Pauwen (paartje)

€ 100

Groep kippen

€ 100

Groep kanaries / vinken

€ 100

Kwakertjes (paartje)

€ 100

Groep Kingduiven

€ 75

Gans / muskuseend

€ 50

Konijn / cavia

€ 40

Kip

€ 25


 

Adoptie aanvraag

Weet je wat je wil? Dan kun je het formulier hieronder invullen.

Heb je nog vragen of wil je eerst meer informatie? Stuur dan gerust een e-mail (info@kinderboerderijtanthof.nl).