Destiney's actie & lentenieuws

1 maart 2021

Destiney (9 jaar) haalt ruim 1300 euro op voor de kinderboerderij

De afgelopen weken is de 9-jarige Destiney van den Berg in actie gekomen voor kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof. "Ik hoorde over acties voor dierentuinen enzo, omdat die het moeilijk hebben nu ze dicht zijn vanwege Corona. Maar niemand dacht aan de kinderboerderij! Terwijl dat zo'n fijne plek is om te zijn en met de dieren te knuffelen!" Daarom besloot ze, samen met moeder Sigrid, om taarten, cakes en koekjes te gaan bakken en verkopen. Eerst alleen op reservering, maar dit liep al snel zó hard dat ze begin februari besloten een dagje een kraam op te zetten bij de kinderboerderij. Daarna ging de verkoop aan huis door.

Afgelopen weekend hebben ze hun verkoopactie met een klapper afgesloten door nogmaals een kraam op te zetten. Op zondag (28 maart) maakte Destiney het totaalbedrag (na aftrek van de kosten) bekend: ruim 1300 euro! Een bedrag dat de kinderboerderij erg goed kan gebruiken, nu er al maanden geen geld van bezoekers binnen komt door gedwongen sluiting vanwege de Corona-maatregelen. Voorzitter van stichting kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof, Remmelt Thijs, was erg onder de indruk van Destiney's enorme inzet en dankbaar voor het ingezamelde bedrag én alle mensen die de kinderboerderij via deze weg een hart onder de riem willen steken.

Ook voor Destiney was er een grote verrassing: één van de pasgeboren lammetjes is naar haar vernoemd. Het is een bruin dwerggeitje, geboren op 23 februari. Ook heeft Destiney dit geitje het komende jaar (symbolisch) geadopteerd. Daarnaast organiseert de kinderboerderij nog een VIP-middag voor het hele gezin zodat Destiney nog lekker verder kan knuffelen met geitje Destiney!

Lammetjes

Naast geitje Destiney zijn er nóg 5 lammetjes geboren. In totaal zijn er nu 4 geiten bevallen, hun jongen heten: Pepijn, Nora & Maartje, Destiney & Harry, en Nero. Kijk hier voor foto's, of kijk op onze Facebook of Instagram voor meer foto's en filmpjes. Houdt ons vooral in de gaten, want er zijn nog wat geitjes en schapen drachtig!

Knutselboek en speurtocht

Nu we gesloten zijn, kunnen we geen lentefeest organiseren. De vrijwilligers van de activiteitencommissie hebben echter niet stil gezeten maar iets bedacht wat jullie thuis of rondom de boerderij kunnen doen! Ze hebben een mooi knutselboek uitgebracht met allerlei kleur- en knutselopdrachten met als thema 'lente'. Ook zit er een leuke speurtocht in rondom het terrein van kinderboerderij en waterspeeltuin. De eerste boekjes zijn dit weekend uitgedeeld, vanaf eind deze week kun je ze ook ophalen bij ons hek aan de Kalfjeslaan. Ze zijn gratis, met dank aan Fonds1818.