Nog even gesloten - help ons te blijven bestaan!

20 januari 2021

Helaas moeten ook de kinderboerderijen gesloten blijven in de strijd tegen Corona. We hopen zo snel mogelijk weer open te mogen! Mis je ons? Volg ons dan op instagram of Facebook, waar we regelmatig leuke foto's en filmpjes plaatsen van de dieren. Laat ons ook gerust weten van wie je een filmpje of foto's wil zien!

Steun is welkom

Wil je ons steunen in deze moeilijke tijd? Je kunt ons helpen door een dier te adopteren! Een kip adopteren kost slechts 25 euro per jaar. Liever een ander dier? Dat kan natuurlijk ook! Al onze dieren zijn te adopteren. Je kunt ook kiezen voor een donatie.

Deze week is een bezoeker van 9 jaar (!) ook een actie gestart: ze bakt taarten en cakes en de opbrengst is voor de kinderboerderij. Superlief! Zin in een taart? Kijk op haar Facebookpagina voor alle info.

Scholenschuif-nieuws:

Vervolgonderzoek: megaschool i.p.v. kinderboerderij?

Het terrein van kinderboerderij Tanthof is de enige overgebleven studielocatie voor het bouwen van een centrale basisschool in Tanthof voor ruim 1.000 leerlingen. Uit het uitgevoerde vooronderzoek bleek al dat er bijna geen ruimte overblijft voor de kinderboerderij. Toch is de gemeente een vervolgstudie gestart om verder te puzzelen of scholen kleiner kunnen of grondgebied anders kan worden ingedeeld. 

Krachten gebundeld

Inmiddels heeft de wijk zich georganiseerd en is er een nieuwe stichting opgericht voor het behoud van de kinderboerderij Tanthof en kindertuin de Boterbloem zoals ze anno 2020 zijn. De kinderboerderij is verheugd over dit initiatief en heeft zich hierbij aangesloten. Deze nieuwe stichting, Behoud Kinderboerderij en Kindertuin Tanthof, neemt initiatieven om de wijken te informeren, de politiek te activeren en acties op poten te zetten.

Niet eens met de plannen? Laat jouw stem horen!

We zijn met z'n allen een petitie gestart om de kinderboerderij en de kindertuin te behouden zoals ze zijn. Wil jij dat ook? Teken de petitie dan, zodat de gemeente weet hoeveel mensen daarachter staan!