Winternieuws

3 december 2020

Het wordt kouder en donkerder, maar wat zijn we blij dat we open zijn! Zo blij, dat we dit jaar niet sluiten tussen kerst en nieuwjaar, zoals in voorgaande jaren. Met dank aan de inzet van onze vrijwilligers kunnen we dit mogelijk maken. We gaan wél dicht op de 1e kerstdag en nieuwjaardag. We zetten de dieren die dagen natuurlijk wel een lekker kerst- / nieuwjaarsmaaltje voor. We zien jullie graag op één van de andere dagen!

Open en gesloten dagen

  • Gesloten op maandag en dinsdag (standaard)
  • Geopend op woe t/m zondag (10.30-16.30 uur),
    • behalve vrijdag 25 dec en vrijdag 1 januari, dan zijn we dicht.

Toiletbezoek

Vanwege (kans op) vorst zijn de waterkranen afgesloten en daarmee is ook het toilet op de waterspeeltuin buiten gebruik. Wij verzoeken bezoekers zoveel mogelijk thuis naar het toilet te gaan, maar voor hoge nood kun je een medewerker aanspreken die je de stal in zal laten. Graag alleen het toilet gebruiken en dan weer naar buiten gaan. Zo blijft de stal een veilige werkplek voor onze vrijwilligers, die daar regelmatig heen en weer moeten lopen en daarbij graag afstand willen houden. Alvast bedankt voor je medewerking!

Dierennieuws

Helaas heerst er nog steeds vogelgriep in het land en moeten we ons pluimvee opgehokt houden. We doen ons best zo goed mogelijk voor ze te zorgen, maar we hopen dat ze weer snel vrij buiten rond mogen lopen en vliegen!

Verder proberen we het zo aangenaam mogelijk te maken voor de dieren ondanks de kou. Sommige dieren hebben warmtelampen, voor anderen doen we het hok ’s nachts dicht. Je zal sommige dieren daarom ’s middags wat minder kunnen zien, omdat ze zich terugtrekken in hun warmere stal.

Sint & Kerst op de kinderboerderij!

Uit betrouwbare bronnen hebben we gehoord dat de Goedheiligman of zijn Pieten deze week langskomen om de ingeleverde schoentjes te vullen. Heb je deze actie gemist? Geen nood: de Kerstman staat alweer te trappelen om zijn activiteiten te promoten. Hij wacht natuurlijk nog even netjes tot ná dit weekend. Maar houdt ons in de gaten voor leuke kerst-activiteiten!