Einde zomerseizoen: andere openingstijden en meer (dieren)nieuws!

30 september 2020

Helaas, de zomer zit er weer op en het is dus tijd voor onze jaarlijkse aanpassingen. De belangrijkste twee vanaf 1 oktober:

* De waterspeeltuin gaat dicht (vanaf 4 oktober)
* De openingstijden veranderen: we zijn open van woensdag t/m zondag van 10.30-16.30 uur.
Dus op dinsdag gesloten en de andere dagen een uurtje korter!
Stal en toiletten
In verband met Corona blijft onze stal gesloten, hier moeten onze vrijwilligers gemakkelijk en met voldoende ruimte rond kunnen lopen. Voor toiletbezoek kun je voorlopig nog terecht bij de waterspeeltuin. Er hangt daar een afzetting, ga daar niet voorbij! We gebruiken het winterseizoen voor onderhoud aan de speeltuinen, dus er kunnen dingen los zitten of anderzins gevaarlijk zijn. Gebruik dus alleen zo nodig de toiletten.
Dierennieuws
Het einde van het zomerseizoen heeft ook gevolgen voor onze dieren. Onze geleende kalfjes zijn weer terug naar hun eigenaar, een melkveebedrijf verderop in de straat. In de winter geen kalfjes dus, maar volgend voorjaar komen er weer twee nieuwe logeren! De schapen staan nu op het kalfjesveld.
Ook nemen we afscheid van de witte melkgeiten. Helaas hebben we niet voldoende ruimte om alle geiten die we nu hebben te houden, dus hebben we deze keuze gemaakt. De jonkies gaan naar BuytenDelft, dus je kunt ze daar nog opzoeken!
Verder is het dekseizoen aangebroken voor de geiten en schapen. Er is een nieuw dwergbokje uit Leiden gekomen en die is nu bezig 3 dwerggeitjes het hof te maken. Zij zitten dus even in het hok, zodat het bokje geen kans krijgt andere geiten te versieren dan de dwerggeitjes! Deze week mag Samson, de landgeit-bok, ook aan de bak en later volgen de Toggenburgers en de schapen.
Te koop: stoofperen
Tenslotte nog wat heel anders: onze stoofperen-boom doet het erg goed dit jaar, dus we hebben kilo's en kilo's stoofperen te koop. Vraag ernaar bij ons horecapunt. Ze kosten slechts 2 euro per kilo.