Uitgebloeide bollen?! Lever ze in op Kinderboerderij & waterspeeltuin Tanthof!

14 januari 2020

U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggegooien!? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen. Vanaf 14 januari tot eind april kan je de uitgebloeide bollen tijdens openingsdagen inleveren op een groot aantal kinderboerderijen in Zuid Holland. Op kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof kan dat van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 16.30.  

Hergebruik groen

De ingeleverde bloembollen (bij voorkeur narcissen en blauwe druifjes) worden in het najaar herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij zodat dat iedereen volgend jaar weer kan genieten van de kleurenpracht.

Bijenlandschap

Onlangs is kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof (samen met nog 26 andere kinderboerderijen) aangesloten bij het Bijenlandschap
De inleveractie van bloembollen is één van de acties die de kinderboerderijen in 2020 organiseren om samen met de andere partners aandacht te vragen voor een bij- en insectenvriendelijke omgeving en zo ook de (wilde) bijen en insecten extra aanbod te bieden d.m.v. bloemenpracht.