Dierenweekend op Kinderboerderij Tanthof

2 oktober 2019

Dierendag komt eraan en dat gaan we vieren op Kinderboerderij Tanthof! In het weekend van zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober gaan de honden plonzen in de waterspeeltuin, maken de kinderen een mooie dierentaart en gaan we nog veel meer leuke dingen doen.

Voor het eerste mogen je honden meedoen aan de hondenplons. Lekker badderen en spelen in de waterspeeltuin. Het parcours, met glijbanen en kronkelige 'riviertjes', is uitdagend en staat garant voor veel plezier. Is jouw hond slim en snel? Ontdek het op 5 oktober. Jullie zijn welkom tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De kosten bedragen 2 euro per hond. Begeleiders betalen niets. De ingang is via de boerderij aan de Kalfjeslaan of het wandelpad langs de boerderij (aangelijnd). Nemen jullie wel poepzakjes mee?

Kinderprogramma 6 oktober

Zondag 6 oktober zijn de kinderen aan de beurt. Tussen 12:00 uur en 16:00 uur en voor 2,50 kunnen ze springen op het grote kussen, zich laten schminken, broodjes bakken en dierentaarten maken. Je hond of ander lievelingsdier ziet er prachtig uit op zo'n taart! We gaan ook tasjes maken. Dat is voor een goed doel: het behoud van de kinderboerderij. Ook op zondag 6 oktober zijn wij bereikbaar via de ingang aan de Kalfjeslaan.

Behoud van de kinderboerderij

Waarom dat nodig is? Daar hebben we een goede reden voor. Kinderboerderij Tanthof wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Om leuke activiteiten te organiseren, zijn we voor een groot deel afhankelijk van geld van particulieren. Onder meer omdat het contract met de gemeente dit jaar eindigt. Dan moeten we op eigen benen staan. Daarnaast is de gemeente aan het onderzoeken of Kinderboerderij Tanthof een locatie kan zijn voor een nieuwe basisschool in de wijk.

Handtekeningenlijst

Dat willen wij niet en we hopen dat u dat ook niet wilt. Voor de volwassenen hebben we een handtekeningenlijst klaarliggen waarmee u ons kunt ondersteunen. Deze lijst zullen wij te zijner tijd aanbieden aan de gemeente.