Veilig zwemmen in de waterspeeltuin

3 mei 2019

Wist u dat er samen met de vrijwilligers keihard wordt gewerkt om de waterbaan en het bassin schoon te houden? Elke week wordt de waterbaan en het bassin helemaal schoongespoten met een hogedrukspuit met heet water (90 graden!). Dat is een grote klus, maar daardoor kunnen jullie met veel plezier bij ons komen zwemmen en spelen.

Op dit moment is de waterkwaliteit prima om lekker te komen genieten van het mooie weer de komende tijd. Zijn de actuele metingen slecht dan gaan we dicht. Dat is in het verleden ook gebeurd.

Sinds 1 mei 2019 heeft de waterspeeltuin bij kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof wel een negatief zwemadvies gekregen voor dit zwemseizoen. Hoe zit dit dan precies zult u misschien denken? Elke twee weken meet het Hoogheemraadschap Delfland de kwaliteit van het water op de waterspeeltuin. Na het testen krijgt het zwemwater een "uitstekend", "goed", "aanvaardbaar" of "slecht". De waterspeeltuin heeft in de afgelopen 4 jaar een paar keer een meting gehad met hogere bacteriënwaarde. Daardoor heeft zij de classificatie ‘slecht’ gekregen op basis waarvan nu een negatief zwemadvies is afgegeven.

Maar betekent dat nu dat er niet gezwommen en gespeeld kan worden? Nee, absoluut niet! De classificatie is gebaseerd op metingen van de afgelopen vier jaren. Dat wil zeggen dat als je bijvoorbeeld één keer per jaar een "slechte" meting hebt, het hele seizoen al als "slecht" beoordeeld kan worden. De classificatie zegt helemaal niets over de huidige kwaliteit van het water. Die is namelijk prima, zo blijkt uit de laatste metingen!

Mocht u meer willen weten over de huidige waterkwaliteit? Of wilt u op de hoogte blijven van al het reilen en zeilen op de kinderboerderij en waterspeeltuin? Kijk dan regelmatig op deze pagina!