Lente op de boerderij!

Elk seizoen heeft wel wat, maar voorjaar op de kinderboerderij is écht een feestje! Dit jaar hebben onze muskuseenden (van wie wij eigenlijk dachten dat ze er te oud voor waren..) een nestje kuikens gekregen. En de schapen en geiten zijn begonnen met lammeren! We hebben nu één schapenlam (genaamd Penny) en verwachten nog lammetjes van 3 andere schapen. Bij de geiten is één Toggenburger bevallen van 2 geitjes: Patty en Dixie. Twee andere Toggenburgers kunnen elk moment bevallen en daarna volgen de landgeiten nog.

De jonge schapen kunnen vrij snel naar buiten en Penny kun je dus al in de wei zien rondlopen! De geiten blijven wat langer op stal. Als je bij de staldeur staat, kun je de kleintjes soms zien liggen of spelen. Eind maart/begin april mogen ook zij de weide gaan ontdekken!

Bloemetjes

Naast het genieten van het jonge spul, is het voorjaar een heerlijke tijd om van de bloemetjes te genieten.

Op het bijeneiland is vorig jaar hard gewerkt door o.a. vrijwilligers van Natuurlijk Delfland, vanuit de samenwerking die toen is opgezet tussen beide organisaties. Daar plukken we nu de (spreekwoordelijke) vruchten van!

Wilgentunnels

Nieuw in de waterspeeltuin: een wilgentunnel & -hut!
Bedacht, ruimte gemaakt, wilgen geknot én in elkaar gezet door onze fantastische vrijwilligers ?? 
Benieuwd hoe het er in het echt uitziet? De speeltuin is vanaf nu al op de meeste dagen geopend (zonder water)! Het kan zijn dat de speeltuin op sommige dagen nog even dicht moet voor het laatste onderhoud.
Wilgentunnel in opbouw

Onderhoud

Tenslotte is de lente een heerlijk moment omdat jullie, onze bezoekers, weer vol enthousiasme langs komen! Hebben jullie al gezien wat voor werk er allemaal verzet is door onze klusploeg? Zo hebben de paarden en ezels, Vlaamse reuzen én varkens een nieuw hekwerk. Steviger, mooier en ook onze kleine bezoekers kunnen nu door de hekken heen kijken. Verder is de stormschade verholpen (gelukkig alleen materiaalschade), is er héél veel gesnoeid en blad geveegd en vanalles geverfd. Binnenkort krijgt de volière nog een upgrade, en zo blijven we lekker bezig. Hulde aan onze vrijwilligers!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.