Adopteer een dier

Het adopteren van een dier is opgezet om meer mensen te betrekken bij de kinderboerderij en meer financiële armslag te geven.

Met het adopteren van een dier van de kinderboerderij helpt het adoptiebaasje de stichting bij de verzorging van het dier. Zo draagt het adoptiebaasje bij in de voerkosten, de kosten voor zaagsel, hooi en stro en het onderhoud en verbetering van de stallen en hokken.

Welke en hoeveel dieren kan ik adopteren?

Je kunt verschillende dieren adopteren, denk bijvoorbeeld aan geiten, kippen en konijnen. Maar ook de pony's, koeien, schapen, varkens en cavia’s kunnen geadopteerd worden! Daardoor is er voor ieder wat wils!

Natuurlijk kun je ook meerder dieren in één keer adopteren. Sterker nog; je zal niet de enige zijn die meerdere cavia's of een geit, een koe én een kip adopteert! Op het inschrijffomulier vul je dan gewoon bij meerdere dieren in hoeveel je wil adopteren.

Wat krijg ik als adoptiebaasje?

Natuurlijk mag het adoptiebaasje tijdens openingstijden altijd naar zijn adoptiedier komen kijken. Daarnaast ontvangt het adoptiebaasje een adoptiecertificaat en wordt er melding gemaakt van de adoptie op bijvoorbeeld Facebook.

Kan ik een adoptie cadeau doen?

Natuurlijk kan dat! Dat is zelfs een heel leuk idee! Op het adoptieformulier kan je aangeven of je de adoptie aan iemand cadeau wil doen. Zijn of haar naam komt dan op het adoptiecertificaat te staan. Vervolgens kun je ook aangeven of je het certificaat zelf wilt geven of dat we het gelijk naar de ontvanger moeten sturen.

Hoe lang zit ik er aan vast?

Adoptiebaasje ben je in principe voor een jaar; je betaalt éénmalig het adoptiebedrag. Wij doen niet aan stilzwijgende verlenging. Elk jaar ontvang je vanzelf een brief of e-mail met daarin de vraag of je jou adoptie wilt voorzetten, een ander dier wilt adopteren of wilt stoppen als adoptiebaasje. Ook de adoptiebaasjes die de adoptie cadeau hebben gekregen ontvangen een brief. Ook aan hen vragen we of ze misschien weer adoptiebaasje willen zijn.

Hoe weet ik wat er met het geld gebeurt?

Het geld dat we ophalen met adopties, wordt uitsluitend besteed aan de verzorging van de dieren. Denk hierbij aan voedsel, behuizing en eventuele dierenartskosten.

Klik hier voor meer informatie.