De dierenarts kwam langs...

16 februari 2018

Vandaag kwam de dierenarts langs... Nee, niet voor zieke dieren, maar voor het keurmerk zoönosen 2018!

Nu horen we u denken; wat is dat? Er zijn veel infectieziekten die mensen op elkaar kunnen overbrengen. Ook dieren kunnen infectieziekten op elkaar overbrengen. Een klein deel van de infectieziekten van dieren is besmettelijk voor de mens en andersom, dat zijn de zoönosen. Voorbeelden hiervan zijn de Q-koorts en de vogelgriep.

Nu is het mogelijk om een keurmerk te behalen, door de juiste maatregelen te nemen om de besmetting te voorkomen. En vandaag hebben wij dat keurmerk behaald voor 2018!

De dierenarts, die alles uitvoerig heeft bekeken (protocollen, voorzorgsmaatregelen, hygiëne en meer), heeft ons beoordeeld en alles goed bevonden.

Wij zijn hier erg blij mee, aangezien een kinderboerderij een belangrijke publieke functie heeft, en mens en dier dicht bij elkaar komen. Onze stagiaires Noor en Demi hebben hier flink werk in gestoken, en dat was dus zeker niet voor niets.